De voorspellingen

Voorspel de eindstand van alle wedstrijden die tijdens het toernooi worden gespeeld. Dit kan tot 15 minuten voor de start van de wedstrijd. Zo heb je dus de mogelijkheid om tijdens het toernooi je voorspellingen bij te sturen als je merkt dat je sommige teams toch verkeerd had ingeschat, of bijvoorbeeld omdat de gedoodverfde winnaar het ineens zonder hun wereldspits moet doen. De tijd op de server is bindend. Hierover is geen discussie mogelijk, wees er dus op tijd bij als je je scores nog wil wijzigen.

Zoals je hebt gezien, zijn de wedstrijden in de tweede fase nog niet ingevuld. Wanneer de teams bekend zijn, worden ze op de site gezet. Ook voor deze wedstrijden geldt dat je tot 15 minuten voor aanvang van de wedstrijd je score kan bijwerken. Maar als je een grote gok wil wagen, dan mag je ze natuurlijk ook meteen bij de start van het toernooi invoeren ;). Je kan de standen altijd nog wijzigen.

De eindstand bij eventuele verlenging

De einduitslag bij wedstrijden waar één winnaar uit MOET komen (zoals een kwartfinale, halve finale of finale) is de uitslag die na 90 minuten (+ blessuretijd) op het scorebord staat. De verlenging telt dus niet mee.

De bonusvragen hebben invloed op je puntentelling in de wk poule

Voor aanvang van het toernooi zijn extra punten te verdienen via drie bonusvragen. Dit zijn open vragen die je voor een bepaalde datum moet hebben beantwoord. Bij de vraag staat de datum vermeld en het aantal punten dat je kan verdienen.

Puntentelling wk poule

Je krijgt punten wanneer je de juiste winnaar aanwijst of correct hebt voorspelt dat het een gelijkspel wordt. Dit wordt de toto-uitslag genoemd. Als je ook de exacte eindstand weet te raden, krijg je de punten voor juiste uitslag. Als je het aantal doelpunten van één van beide teams goed hebt, dan krijg je de goalbonus opgeteld bij de punten. Ook wanneer je niet de wedstrijduitslag goed had (bv. wedstrijd eindigt in 1-1 en jij had 0-1 voorspeld, je krijgt dan 2 punten bonus).
De laatste score-optie is de goal-verschil-bonus: als je de juiste winnaar voorspelt zonder de juiste uitslag te raden, maar wel het doelpuntenverschil correct hebt, dan krijg je 2 punten extra (bv. wedstrijd eindigt in 2-0 en jij had 3-1 voorspeld).