Slapen op een waterbed – Bekijk hier de voor- en nadelen!

waterbed

Leestijd: 3-5 minuten  13 December 2022

De laatste jaren is het waterbed steeds populairder geworden en kiezen steeds meer mensen voor het slapen op een watermatras. Wil jij meer informatie over een waterbed en ben jij benieuwd wat de voor- en nadelen zijn van deze slaapmethode. Lees hier alles over in deze blog over slapen op een waterbed!

Hoe ziet een waterbed eruit? 

Een waterbed bestaat uit verschillende onderdelen. Zo bestaat deze voornamelijk uit één of meerdere zakken die gevuld zijn met water. De moderne waterbedden van tegenwoordig hebben een uitstraling van een boxspring en zijn voorzien van een hoofd- en voetbord. 

De voordelen van een waterbed

☑️ Een waterbed biedt slaapcomfort voor elke lichaamsvorm

Een waterbed kan voor ieder lichaam ondersteuning bieden op verschillende vlakken. Het voordeel is dat het gewicht van het lichaam evenwichtig wordt verdeeld. Dit zorgt voor een betere ondersteuning. Een groot voordeel dus in ten opzichte van een standaard matras. 

☑️ Een waterbed is duurzaam

Waar je bij een standaard matras een beperkte levensduur hebt, biedt een watermatras een langere levensduur aan. Dit komt omdat deze is gemaakt van biologisch afbreekbaar materiaal. Zo heb je bijvoorbeeld waterbedmatrassen die gemaakt zijn van vinyl. Vinyl is elastisch en ecologisch in gebruik. Hoe beter de vinyl kwaliteit, hoe langer deze zal meegaan in gebruik. 

☑️ Minder kans op allergische reacties 

Wanneer je kiest voor een waterbed dan verminder je de kans op allergische reacties. Bij een standaard matras is de kans op huisstofmijt, vocht of vuil groter. Een watermatras is eenvoudiger te reinigen en is het moeilijker om door het materiaal te komen.

☑️Temperatuur van het matras

Een ander groot voordeel is dat je bij een watermatras zelf kunt regelen. Zo kun je bij een warme dag de temperatuur van het bed verlagen en bij een koude dag iets verhogen. Bij een standaard bed is dit lastig, omdat je bij een traagschuim of pocketvering matras de temperatuur niet kunt regelen. Deze kunnen op willekeurige dagen te warm of te koud aanvoelen. 

De nadelen van een waterbed

  • Niet elektrisch verstelbaar

Een nadeel is dat een waterbed niet elektrisch verstelbaar is. Bij bijvoorbeeld een boxspring is dit wel mogelijk. Echter is het wel mogelijk om op andere wijze je slaapcomfort te verbeteren met bijvoorbeeld een comfortabel ligkussen.

  • Stroom- en energiekosten

Een ander nadeel zijn de bijkomende stroom- en energiekosten. Het matras bestaat grotendeels uit water en deze dient verwarmd te worden en dit kost uiteraard energie. De energiekosten zijn afhankelijk van het type bed en het verbruik. 

  • Onderhoudskosten 

Wanneer je een waterbed hebt zit je vast aan kosten voor onderhoud. Zo dient het bed jaarlijks onderhouden te worden. Zo moet je rekening houden met een waterbedconditioner, reiniging van het matras en het regelmatig luchten

  • Prijs 

Je betaald voor een waterbed een hogere prijs dan voor een traditioneel bed. Dit is zeker een nadeel, maar deze investering verdien je na verloop van de jaren zeker terug, omdat het bed langer meegaat. 

Kom en ervaar zelf het waterbed!

Benieuwd naar de mogelijkheden van een waterbed? Kom gerust langs in de showroom voor aanvullende informatie of kom een waterbed zelf testen en ervaar het slaapcomfort van een waterbed.

Maak een afspraak