Wat zijn de kosten om de fundering van je woning te herstellen? 

Soil id funderingsversterking

Nederland heeft de laatste jaren veel te maken gehad met verzakkingen van de woning. Door deze verzakkingen zitten bewoners met hoge kosten aan schade. Om deze funderingsproblemen te verhelpen is het raadzaam om deze zo snel mogelijk te verhelpen. Hoe langer u wacht met funderingsherstel, des te meer de kosten hiervoor gaan stijgen. Benieuwd wat u kunt doen om de fundering van uw woning te herstellen? In deze blog leest u alles over het herstel en de eventuele kosten voor funderingsherstel. 

Soorten funderingsproblemen

Allereerst is het belangrijk om erachter te komen met wat voor funderingsprobleem u te maken heeft. Om dit te kunnen herkennen geven we je een aantal voorbeelden van verschillende funderingsproblemen waar u tegenaan kunt lopen bij een woning: 

  • Scheuren in binnen- en of buitenmuren

Scheuren ontstaan door verzakking van de fundering, waardoor de muur minder ondersteuning heeft. Dit leidt tot verzakking van de grond en hierdoor krijgt u scheuren in de muren.

  • Hoogteverschil 

Een ander funderingsprobleem is hoogteverschil. Deze kunt u herkennen wanneer u bijvoorbeeld te maken heeft met verschillende hoogtes bij uw woning en trottoir. 

  • Vloeren zijn niet recht
  • Klemmende deuren en ramen

Door een verzwakte woningbodem is het mogelijk dat uw deuren en ramen gaan klemmen en zich onnatuurlijk gaan vervormen.

Naast de funderingsproblemen is het tevens belangrijk om navraag te doen naar de fundering van uw woning. Deze kunt u eenvoudig aanvragen bij uw eigen gemeente. 

Mocht u het toch lastig vinden om het funderingsprobleem te herkennen dan kunt u altijd ervoor kiezen om een specialist uw woning te laten komen voor een inspectie en vrijblijvend advies.

 

Oorzaken van funderingsproblemen

De bovenstaande soorten funderingsproblemen kunnen een aantal oorzaken hebben. In de meeste gevallen is er sprake van ontrekking van grondwater, waardoor het grondwaterpeil te laag is. Daarnaast kan bodembelasting een grote factor spelen bij een funderingsprobleem. Dit is veelvoorkomend bij bijvoorbeeld de aanbouw van een extra ruimte. Tot slot zou een onkundige bouwfout een oorzaak kunnen zijn die kan leiden tot verzakking van uw woning. 

Hoe herstellen van funderingsproblemen?

Nu is de vraag welke oplossingen er zijn om uw fundering te herstellen. Gelukkig zijn er een aantal eenvoudige oplossingen die u met een relatief weinig budget kunt inzetten. Allereerst is grondonderzoek vereist. Laat dit doen door een specialist met ruime ervaring om het probleem in kaart te brengen. Vervolgens wordt een plan van aanpak gemaakt op basis van het grondonderzoek. Hierin worden oplossingen aangeboden die uw funderingsproblemen kunnen verhelpen. Hierbij kunt u bijvoorbeeld denken aan het injecteren van een zanderige bodem. 

Wat zijn de kosten voor funderingsherstel?

Afhankelijk van het funderingsprobleem en de funderingsgrond kunnen de kosten erg verschillen. Uitgaande van een injecteerbare grond, dan zijn er weinig maatregelen nodig. Dit resulteert uiteindelijk tot lagere kosten dan wanneer u te maken heeft met een bodem die niet injecteerbaar is. Over het algemeen zijn de kosten van een simpel herstel ongeveer enkele duizenden euro’s. Een grotere klus vergt een investering van €100.000 of meer.

Fundering herstellen? 

Benieuwd wat uw kosten zijn voor uw funderingsprobleem? Vraag nu vrijblijvend een offerte aan en ontvang advies door professionals!